Пикантни пилешки крилца
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. пилешки крилца
- 1/2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. сос срирача или друг пикантен, по избор
- 1 1/2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. мед
- сол и черен пипер на вкус
- пресен лук нарязан
- сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете лимоновия сок, соса срирача, соевия сос, меда, солта и черния пипер, и ги разбъркайте добре.
- Отделете 2 с.л. от соса и ги оставете настрани. Малко по-късно ще ги използвате за глазиране на пилешките крилца в процеса на готвенето.
- Оваляйте пилешките крилца в по-голямото количество сос и ги оставете в хладилник за 30 минути.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 15 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете крилцата в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете крилцата и ги намажете с отделения сос.
- Когато програмата приключи, сервирайте пилешките крилца, като ги поръсите с пресен лук и сусам.
1. Трябва крилцата да се сварят под налягане за 5 мин. с бързо освобождаване на налягането.
2. Към соса трябва да се добавят 2 с.л. зехтин.
Всичко друго е ок. Стават много вкусни!