Изберете страница

Рецепта за Френска лучена супа и салата от кресон

 

Инстант Пот | Рецепта за Френска лучена супа и салата от кресон

Френска лучена супа и салата от кресон

5* от 1 глас
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 2 ч. 25 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Супа
КУХНЯ Френска
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • 4 бр. купички, подходящи за топлинна обработка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за супата

  • 100 гр. масло обезсолено
  • 4 бр. глави лук нарязан на ситно
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 с.л. брашно
  • 1 бр. стрък мащерка ситно нарязан
  • 100 мл. бренди
  • 250 мл. бяло вино
  • 500 мл. телешки бульон
  • щипка сол
  • черен пипер на вкус

за крутоните

  • 1 бр. мини багета нарязана на филийки с размер 2 х 2 см.
  • 200 гр. сирене грюер настъргано

за салатата

  • 1 бр. връзка кресон
  • 4 бр. корнишони нарязани на ситно
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на супата

  • В голяма тенджера разтопете маслото.
  • Добавете лука, солта, черния пипер и дафиновия лист.
  • Сотирайте на висока степен в продължение на 5 минути, докато разбърквате.
  • Намалете силата на котлона на по-ниска степен, похлупете с капак и оставете лука да се готви още 10 минути, като разбърквате от време на време.
  • Отстранете капака и гответе още 1 час. Разбърквайте периодично.
  • Гответе, докато лукът придобие карамелено-кафяв цвят.
  • Добавете брашното, мащерката и брендито, и разбъркайте. Усилете котлона на висока степен и гответе докато брендито се редуцира на половина.
  • Добавете бялото вино и когато се изпари наполовина, добавете телешкия бульон.
  • Оставете да къкри за още 1 час на ниска степен.
  • Извадете дафиновия лист и добавете сол и пипер, ако е необходимо.
  • Оставете супата да се охлади и я приберете в хладилник за една нощ.

на крутоните

  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 6 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете филийките в кошницата.
  • Когато филийките са готови, ги извадете от уреда.
  • Разпределете супата в купичките и ги поставете в кошницата.
  • Изберете програма REHEAT (ПРЕТОПЛЯНЕ) на 140℃ и времето за готвене на 6 минути, след което натиснете Start.
  • Поставете филийките върху супата, така че да я покрият и добавете сиренето отгоре.
  • Изберете програмата GRILL (ГРИЛ) и времето за готвене на 3 минути.

на салатата

  • В голяма купа поставете корнишоните, дижонската горчица, зехтина и оцета.
  • Добавете кресона и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте салатата добре.
  • Сервирайте заедно със топлата супа и се насладете.
ТАГОВЕ багета, бренди, бяло вино, дижонска горчица, корнишони, кресон, лук, масло, телешки бульон, ябълков оцет
Умения

Публикувано на

23/10/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата