fbpx

Рецепта за Зеленчукова супа минестроне с паста

 

Зеленчукова супа минестроне с паста

Carrie Forrest
ТИП ЯСТИЕ Супа
КУХНЯ Италианска, Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 бр. жълт лук среден, нарязан
  • 3 бр. скилидки чесън смлени
  • 4 бр. морков обелени и нарязани
  • 2 бр. стръка целина нарязани
  • 6 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. риган сушен
  • 1/2 ч.л. мащерка сушена
  • 1 ч.л. морска сол фина
  • 1/2 ч.л.черен пипер прясно смлян
  • 2 бр. дафинов лист
  • 850 гр. червен боб от консерва (2 консерви), отцеден и изплакнат
  • 850 гр. домати на кубчета от консерва (2 консерви)
  • 170 гр. доматено пюре
  • 2 ч.ч. макарони (паста)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте зехтина.
  • След като зехтинът се нагорещи, добавете лука, чесъна, морковите и целината, и сотирайте за 3 минути или докато зеленчуците започнат да омекват.
  • Изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ) и добавете бульона. С помощта на дървена лъжица деглазирайте, като отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд. Добавете ригана, мащерката, солта, черния пипер и дафиновите листа и разбъркайте, за да се смесят.
  • Добавете боба, макароните и след това доматите на кубчета и доматеното пюре, но не разбърквайте (така доматите е по-малко вероятно да достигнат до дъното на съда, където могат да загорят).
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 5 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
ТАГОВЕ доматено пюре, зеленчуков бульон, макарони, моркови, целина, червен боб
Умения

Публикувано на

04/02/2021