
Топли ябълки с канела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. ябълки големи, обелени, с премахната сърцевина и на 10-12 тънки резенчета
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/3 ч.ч. вода
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. кленов сироп
- 1 с.л. канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа сложете резенчетата ябълка с лимонов сок и разбъркайте.
- Във вътрешния съд на Instant Pot изсипете 1/3 чаша вода и резенчетата ябълки.
- Добавете кафява захар, кленов сироп и канела и разбъркайте, за да се смесят.
- Сложете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 5 минути.
- Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
- Разбъркайте внимателно и сервирайте топло - самостоятелно, или като допълнение към сладолед или торта.