fbpx

Рецепта за Топли ябълки с канела

 

Топли ябълки с канела

Chop Secrets
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 20 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. ябълки големи, обелени, с премахната сърцевина и на 10-12 тънки резенчета
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/3 ч.ч. вода
  • 2/3 ч.ч. кафява захар
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1 с.л. канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В голяма купа сложете резенчетата ябълка с лимонов сок и разбъркайте.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot изсипете 1/3 чаша вода и резенчетата ябълки.
  • Добавете кафява захар, кленов сироп и канела и разбъркайте, за да се смесят.
  • Сложете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 5 минути.
  • Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
  • Разбъркайте внимателно и сервирайте топло - самостоятелно, или като допълнение към сладолед или торта.
ТАГОВЕ канела, ябълки
Умения

Публикувано на

28/10/2020