fbpx

Рецепта за Тайландска супа с кокосово мляко и моркови

 

Тайландска супа с кокосово мляко и моркови

Michelle Fagone
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 25 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 40 мин.
ТИП ЯСТИЕ Супа
КУХНЯ Азиатска
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. кокосово масло
  • 1 глава лук малка, обелена и нарязана на кубчета
  • 450 гр. моркови обелени и нарязани на кубчета
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 с.л. Тайландска червено къри паста
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.ч. кокосово мляко консерва
  • 1 с.л. пресен сок от лайм
  • 1/4 ч.л. къри люспи лют червен пипер
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер смлян
  • 1/4 ч.ч. пресен босилек нарязан на ленти
  • пресен босилек за сервиране, нарязан на ленти, около 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) и загрейте кокосовото масло. Добавете лука и морковите. Сотирайте за 3-5 минути, докато лукът стане прозрачен.
  • Добавете чесъна и къри пастата. Продължете да сотирате 1 минута. Добавете останалите съставки, с изключение на 3-те супени лъжици босилек, предназначен за сервиране. Натиснете бутон CANCEL (ОТКАЗ). Сложете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма SOUP (СУПА) на 20 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
  • Пасирайте супата директно във вътрешния съд с помощта на пасатор или използвайте отделен външен блендер и пасирайте на части.
  • Разпределете в купички, украсете всяка купичка с 1/2 с.л. босилек и сервирайте топла.
ТАГОВЕ кокосово мляко, моркови
Умения

Публикувано на

28/10/2020