Изберете страница

Рецепта за Свинско с картофи

 

Инстант Пот | Рецепта за Свинско с картофи

Свинско с картофи

5* от 3 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. свинско месо (парчета за готвене)
  • 1 кг. картофи
  • 50-70 мл. олио (за месото), в зависимост от тлъстината на месото
  • 2 с.л. олио (за картофите)
  • 100 гр. лук нарязан на дребно
  • 100 гр. моркови нарязани на дребно (по желание)
  • 1/2 ч.л. черен пипер смлян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 бр. люта чушка цяла (ако не обичате люто, може да сложите сладка чушка)
  • 1 бр. връзка магданоз за сервиране
  • 300 мл. вода вряла

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с висока настройка (степен) на температурата.
  • Когато уредът загрее, във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, предназначено за месото.
  • Когато олиото се нагорещи, добавете парчетата месо и ги запечатайте. Ако по време на запечатването на месото прецените, че пърженето е прекалено силно, намалете степента на програмата на ниска/по-ниска.
  • Когато е готово, извадете месото в чиния.
  • В останалата във вътрешния съд мазнина сотирайте нарязания на дребно лук. Коригирайте степента на температурата при нужда.
  • Добавете нарязаните на ситно моркови и задушете, заедно с лука.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
  • Добавете врялата вода, солта и черния пипер, и деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
  • Върнете парчетата месо във вътрешния съд.
  • Добавете цялата люта чушка, или цялата, но изчистена от дръжката и семките, сладка чушка.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 15 минути.
  • През това време обелете, измийте, нарежете и пак измийте картофите. Разбъркайте ги в купа с олиото, предназначено за тях, и ги посолете.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • Разбъркайте внимателно и добавете отгоре подправените картофи.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 10 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
  • Сервирайте като поръсите с нарязан пресен магданоз.
ТАГОВЕ картофи, лук, моркови, свинско месо
Умения

Публикувано на

16/03/2022

1 Коментар

  1. Румяна Димитрова

    5 stars
    Много хубава рецепта.И с пилешко се получи много вкусно.

    Отговор

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата