fbpx

Рецепта за Сос от червени боровинки

 

Сос от червени боровинки

ТИП ЯСТИЕ Гарнитура
КУХНЯ Коледна, Модерна

Оборудване

  • Купа от неръждаема стомана
  • решетка за готвене на пара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 400 гр. червени боровинки замразени
  • 1 с.л. захар + допълнително на вкус
  • 1 бр. портокал за зест (настъргана кора) и сок
  • 20 мл. портвайн или червено вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете всички съставки в купа от неръждаема стомана.
  • Налейте 250 мл. вода във вътрешния съд на Instant Pot.
  • Поставете решетката за готвене на пара и купата от неръждаема стомана върху нея.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 3 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Извадете внимателно купата, разбъркайте и добавете допълнително захар на вкус.
  • Съхранявайте в хладилник.

Съвети

Купата от неръждаема стомана следва да е в подходящ размер, като не трябва да опира плътно в стените на вътрешния съд.
ТАГОВЕ портвайн, портокал, червени боровинки
Умения

Публикувано на

18/12/2020