Изберете страница

Рецепта за Шоколадова торта с ягоди

 

Инстант Пот | Рецепта за Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Форма за торта/кекс с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за блатовете

  • 1 ч.ч. захар
  • 3/4 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1/4 ч.ч. олио растително
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1/4 ч.ч. вода

за крема

  • 1 ч.ч. масло
  • 3 ч.ч. пудра захар
  • 1/2 ч.ч. какао
  • 3 с.л. сметана за готвене
  • 2 ч.л. ванилия
  • 1/8 ч.л. сол (щипка сол)
  • 2 ч.ч. ягоди нарязани на половинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

блат

  • В голяма купа смесете сухите съставки (захарта, брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта) и ги разбъркайте добре.
  • В друга купа смесете мокрите съставки: яйцата, млякото, олиото и ванилията (с изключение на водата).
  • Постепенно добавете сухите съставки към мокрите. Разбърквайте добре до получаване на хомогенна смес.
  • Добавете водата към сместа и разбъркайте добре.
  • Намазнете форма за торта / кекс и изсипете направената вече смес.
  • Добавете 1 1/2 ч.ч. вода във вътрешния съд на Instant Pot. Поставете решетката за готвене на пара и внимателно сложете формата отгоре. Поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Внимателно извадете формата от уреда и я оставете да се охлади.

крем

  • С помощта на миксер разбийте маслото, докато стане леко и пухкаво.
  • Постепенно добавете пудрата захар и разбивайте, докато се получи пухкава и гладка хомогенна смес.
  • Добавете какаото, сметаната, ванилията и солта. Разбийте до пълното смесване на съставките и до получаване на глазура с гладка и хомогенна текстура.

сглобяване

  • След като тортата е напълно охладена, внимателно я обърнете и я извадете от формата.
  • Разрежете тортата хоризонтално през средата и нанесете половината от шоколадовия крем върху долния блат.
  • Наредете ягодовите резени върху крема и поставете втората половина на тортата.
  • Разпределете останалата глазура върху горната част на тортата и поставете останалите ягоди в центъра.
ТАГОВЕ брашно, ванилия, захар, какао, масло, олио, прясно мляко, пудра захар, сметана, ягоди, яйца
Умения

Публикувано на

18/03/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата