Сочни пилешки бутчета в Air Fryer
Оборудване
- кухненска везна (солта и захарта се пресмятат на база общото тегло на месото и водата)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3-4 пилешки бутчета
За маринатата:
- вода колкото да покрие бутчетата
- 2 % сол
- 1 % захар
За овкусяване:
- 2 с.л. майонеза
- 1 с.л. лют сос по желание
- 5-6 мл. тъмен соев сос
- черен пипер
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Ако използвате цели бутчета, разполовете ги на долно и горно.
- Върху кухненска везна поставете дълбок съд, занулете и след това сложете бутчетата.
- Залейте бутчетата с вода, колкото да се покрият и засечете точното тегло.
- Пресметнете солта и захарта спрямо теглото на месото и водата (например на 2 кг. трябва да добавите 40 гр. сол и 20 гр. захар).
- Разбъркайте добре маринатата, за да се разтворят солта и захарта. Приберете в хладилника за минимум 6 часа, най-добре за цяла нощ.
- Добре осоленото месо оцедете от водата и подсушете с кърпа или кухненска хартия.
- В купичка смесете майонезата, соевия сос, лютия сос, пипера и солта и оваляйте добре месото.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 35-40 минути (според размера на бутчетата).
- Когато уредът загрее, добавете бутчетата в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn Food, обърнете бутчетата.