Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Сочни пилешки бутчета в Air Fryer

Все още няма оценка
Готвене за начинаещи
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин
за мариноване 6 часове
ОБЩО ВРЕМЕ 6 часове 45 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Компонент
ПОРЦИИ 4
Тип уред Еър Фрайър/Фурна, Комбиниран мултикукър

Оборудване

  • кухненска везна (солта и захарта се пресмятат на база общото тегло на месото и водата)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3-4 пилешки бутчета

За маринатата:

  • вода колкото да покрие бутчетата
  • 2 % сол
  • 1 % захар

За овкусяване:

  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. лют сос по желание
  • 5-6 мл. тъмен соев сос
  • черен пипер
  • щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Ако използвате цели бутчета, разполовете ги на долно и горно.
  • Върху кухненска везна поставете дълбок съд, занулете и след това сложете бутчетата.
  • Залейте бутчетата с вода, колкото да се покрият и засечете точното тегло.
  • Пресметнете солта и захарта спрямо теглото на месото и водата (например на 2 кг. трябва да добавите 40 гр. сол и 20 гр. захар).
  • Разбъркайте добре маринатата, за да се разтворят солта и захарта. Приберете в хладилника за минимум 6 часа, най-добре за цяла нощ.
  • Добре осоленото месо оцедете от водата и подсушете с кърпа или кухненска хартия.
  • В купичка смесете майонезата, соевия сос, лютия сос, пипера и солта и оваляйте добре месото.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 35-40 минути (според размера на бутчетата).
  • Когато уредът загрее, добавете бутчетата в кошницата.
  • Когато уредът сигнализира с Turn Food, обърнете бутчетата.

Бележки

Методът за мокро осоляване помага на месото първо да се овкуси в сърцевина, второ да остане много сочно при готвене. Солта и захарта се пресмятат на база общото тегло на месото и водата. Добре е да използвате кухненска везна за този метод, ако държите да сте абсолютно точни.
Можете да добавите барбекю сос вместо лют и соев сос.
ТАГОВЕ пилешки бутчета, соев сос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €