Леща с картофи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. моркови нарязани на ситно
- 4 бр. картофи нарязани на ситно
- 3 бр. глави лук нарязани на ситно
- 3 бр. скилидки чесън нарязани на ситно
- 1 ч.ч. кафява леща почистена
- 1 л. вода
- 1 с.л. див лук сушен
- 1 с.л. чубрица ронена
- 1 ч.л. мащерка
- 1 щипка розмарин
- 1 щипка червен пипер
- 1 ч.л. сол или на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 ч.ч. доматено пюре (пасата)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на средна или висока степен и оставете уредът да загрее.
- Във вътрешния съд добавете зехтина. След като загрее, задушете лука до омекване.
- Добавете останалите нарязани на ситно зеленчуци, лещата, подправките, доматеното пюре и задушете за още 1-2 минути.
- Добавете вода и деглазирайте добре дъното на вътрешния съд.
- Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 12 минути или съобразете според типа леща.
- Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.