Десерт Пизуки
Оборудване
- Форма за печене с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 110 гр. краве масло меко
- 110 гр. кристална захар
- 55 гр. кафява захар
- 1 бр. яйце голямо
- 1 бр. пакетче ванилия
- 200 гр. брашно
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. морска сол
- 120 гр. чипс от черен шоколад
- ванилов и карамелен сладолед + топинг шоколад, за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Намазнете дъното и стените от вътренашната страна на формата за печене.
- В купа разбийте маслото и двата вида захар, докато сместа стане светла и пухкава.
- Добавете яйцето и ванилията, и разбийте, докато се смесят добре.
- Добавете брашното, содата за хляб и солта, и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
- Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте.
- Прехвърлете готовата смес във формата за печене и я загладете.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 175˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в кошницата.
- След около 15 минути проверете с клечка, за да видите дали сладкишът е готов. Ако по клечката има все още лепкави следи, печете още 3 минути, след което проверете отново.*
- Когато сладкишът е мек в средата и хрупкав отгоре, извадете формата от кошницата на еър фрайъра и я оставете да се охлади за 5 минути.
- Сервирайте десерта Пизуки, гарниран с топка сладолед и топинг по Ваш избор.