Пушена наденица с чедър и ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400 гр. пушена наденица нарязана на филийки с дебелина 5 мм
- 1/2 бр. лук нарязана на ситно
- 1 бр. морков нарязан на кубчета
- 1/2 ч.ч. консервирани домати на кубчета отцедени
- 1 с.л. доматено пюре
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. черен пипер смлян
- 1 ч.л. чили на прах
- 1/2 ч.л. кимион смлян
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.ч. бял ориз измит и отцеден
- 1 ч.ч. сирене чедър настъргано
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на средна или висока степен и оставете уреда да загрее.
- Добавете зехтина във вътрешния съд. След като загрее, за 3 минути задушете лука и морковите до омекване.
- Добавете и наденицата и сотирайте до получаване на кафеникав загар.
- Изключете програмата и добавете доматите, доматеното пюре, солта, пипера, чилито на прах, кимиона и червения пипер. Разбъркайте, за да се смесят добре.
- Добавете бульона във вътрешния съд и деглазирайте дъното с помощта на дървена лъжица. Добавете ориза.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Добавете чедърао и разбъркайте, докато се смеси добре. Сервирайте ястието топло.