fbpx

Рецепта за Пуешки гърди (с кост) с бекон

 

Пуешки гърди (с кост) с бекон

ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Коледна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • пуешки гърди с кост и кожа 1.5-2.5 кг. по избор
  • микс подправки за пуешко / пилешко месо
  • 1 бр. кубче бульон
  • 2 бр. карамфил зърна
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 8 бр. слайс бекон
  • 250 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Добавете водата, микса от подправки, кубчето бульон, карамфила, сол и черен пипер във вътрешния съд на Instant Pot.
  • Поставете решетката за готвене на пара и пуешкото месо върху нея. Затворете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време според размера на месото: 1.5 кг. - 30 мин.; 2 кг. - 35 мин.; 2.5 кг. - 45 мин.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 МИН. независимо от размера на месото, след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Проверете с термометър за месо дали температурата е най-малко 75℃ в най-дебелата част, ако не - гответе месето за още няколко минути.
  • Когато сте готови, прехвърлете месото и соса от вътрешния съд в тава за печене.
  • Покрийте със слайсовете бекон.
  • Печете в предварително загрята фурна на 200℃ за 10-15 минути, докато беконът и горната част на пуйката станат хрупкави.
  • Покрийте месото с фолио и оставете да си почине, докато сте готови за сервиране.
ТАГОВЕ бекон, пуешко месо
Умения

Публикувано на

14/12/2020