Пълнени чушки с кайма и сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 3 бр. чушки тип камби
- 400 гр. кайма смес подправена на вкус
- 1/2 глава лук нарязана на ситно
- 1 ч.л. риган
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион на прах
- черен пипер
- сол
- зехтин
- 130 мл. течна сметана
- 80 гр. кашкавал настърган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете чушките наполовина и ги изчистете.
- Подредете чушките в кошницата Air Fryer с вътрешността надолу.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 10 минути.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.*
- Добавете зехтина и лука. Сотирайте за кратко.
- Добавете каймата и разбъркайте, за да стане на „трохи“. Гответе, докато придобие златист загар.
- Добавете подправките и разбъркайте.
- Прибавете сметаната и бъркайте, докато се получи гъста смес. Изключете програмата.
- Поставете чушките в кошницата Air Fryer и ги поръсете със сол. Върху всяка половинка изсипете от сместа, притиснете леко с лъжица и добавете още малко количество от каймата.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 7 минути.
- Когато програмата приключи, поръсете с кашкавал и запечете за още 2-3 минути.
- Сервирайте със сос от заквасена сметана, овкусена с чесън на прах, сол и пресен магданоз.