Палачинки с лимонов крем и маково семе
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За лимоновия крем:
- 115 гр. пудра захар
- ½ ч.ч. (или сокът от 3 лимона)
- 2 бр. яйца
- 75 гр. разтопено масло неосолено
- 1 бр. лимон настъргана кора
- 1 ч.л. маково семе
За сервиране:
- 12 готови палачинки
- 200 мл. разбита сметана
- 250 гр. малини
- пудра захар за поръсване (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа сложете пудрата захар, лимоновия сок, яйцата, разтопеното масло и лимоновата кора. Разбъркайте с миксер, докато се получи гладка смес.
- Покрийте купата с фолио, за да не попадне вода в нея.
- Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд и налейте 1 чаша вода.
- Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 1 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
- Отворете капака, извадете купата и добавете маковото семе.
- В отделна купа разбийте сметаната.
- Намажете всяка от предварително приготвените палачинки със сметана, добавете по една супена лъжица лимонов крем и я навийте.
- Поръсете с малини и пудра захар и сервирайте .