Овчарски пай
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер+
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за картофената смес
- 680 гр. картофи
- 2.8 л. вода
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. заквасена сметана
- Сол и черен пипер на вкус
за сместа с кайма
- 2 с.л. олио
- 1 бр. глава лук нарязана на кубчета
- 2 бр. скилидки чесън смлени
- 1 бр. домат нарязан на кубчета
- 460 гр. телешка кайма
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л босилек сух
- 2 с.л. царевично брашно
- 220 гр. микс замразени зеленчуци
- 240 мл. телешки бульон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
- Добавете водата и картофите. Покрийте съда с обикновен капак и оставете водата да заври. Когато това стане, намалете степента на програмата и гответе карофите до омекване.
- Когато картофите са готови, ги извадете и оставете настрани. Изсипете водата от вътрешния съд и го подсушете.
- Изберете отново програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен.
- Във вътрешния съд добавете олиото, лука и чесъна, и ги сотирайте, докато омекнат и станат прозрачни на цвят.
- Добавете нарязания домат и гответе още 2-3 минути.
- Добавете каймата, солта и черния пипер, ригана и босилека. Гответе 3-4 минути, след което добавете царевичното брашно.
- В отделна тенджера на котлона смесете замразените зеленчуци и бульона, и след като заври, намалете степента на температурата и оставете да къкри около 10 минути.
- Намачкайте картофите и ги добавете във вътрешния съд. Към тях прибавете сол, масло и заквасена сметана, и разбъркайте, докато се получи гладка консистенция.
- Изсипете ястието в допълнителен съд.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 20 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в уреда.
- Когато програмата приключи, извадете ястието и го сервирайте топло.