Коледни брауни елхи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 2/3 ч.ч. овесено брашно
- 1/3 ч.ч. бадемово брашно
- 1/2 ч.ч. какао на прах
- 5 с.л. подсладител по избор
- 2 бр. яйца
- 1 бр. яйчен белтък
- 60 мл. мляко или мляко на растителна основа
- 1 ч.л. бакпулвер или сода за хляб
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
за глазурата
- 2 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. какао на прах или 2 квадратчета черен шоколад
- 2 - 3 с.л. вряла вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете всички съставки, докато получите хомогенно тесто.
- Изсипете тестото в тавичка (предварително намазнена или застлана с хартия за печене).
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 15 минути.
- Когато програмата приключи, извадете браунито и го обърнете.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 12 минути.
- След изпичане, можете да добавите глазура.
- Нарежете сладкиша на триъгълници и използвайте клечка за зъби, за да получите елхи.
За глазурата
- Смесете фъстъченото масло с какаото (шоколада) и врялата вода в отделна купа, докато се получи хомогенна смес. Намажете браунито отгоре и украсете с тиквени семки и годжи бери (или с любимите си топинги).