Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Коледни брауни елхи

Все още няма оценка
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 8 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ КОЛЕДНА
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 2/3 ч.ч. овесено брашно
  • 1/3 ч.ч. бадемово брашно
  • 1/2 ч.ч. какао на прах
  • 5 с.л. подсладител по избор
  • 2 бр. яйца
  • 1 бр. яйчен белтък
  • 60 мл. мляко или мляко на растителна основа
  • 1 ч.л. бакпулвер или сода за хляб
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия

за глазурата

  • 2 с.л. фъстъчено масло
  • 1 с.л. какао на прах или 2 квадратчета черен шоколад
  • 2 - 3 с.л. вряла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете всички съставки, докато получите хомогенно тесто.
  • Изсипете тестото в тавичка (предварително намазнена или застлана с хартия за печене).
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато програмата приключи, извадете браунито и го обърнете.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 12 минути.
  • След изпичане, можете да добавите глазура.
  • Нарежете сладкиша на триъгълници и използвайте клечка за зъби, за да получите елхи.

За глазурата

  • Смесете фъстъченото масло с какаото (шоколада) и врялата вода в отделна купа, докато се получи хомогенна смес. Намажете браунито отгоре и украсете с тиквени семки и годжи бери (или с любимите си топинги).
ТАГОВЕ прясно мляко, яйце, бадемово брашно, овесено брашно, какао на прах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.