Карфиол с моцарела и чедър
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400-500 гр. карфиол накъсан на розички с малък към среден размер
- 100 гр. моцарела настъргана на едро
- 100 гр. чедър настърган на едро
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. куркума
- 2-3 с.л. мазнина
- Сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Измийте карфиола и го накъсайте на розички, без да го бланширате.
- Смесете го с мазнината, солта, червения пипер и куркумата. Пресипете сместа в подходящ съд за печене (или директно върху хартия за печене).
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 7 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в кошницата.
- Когато програмата приключи, поръсете с моцарелата и чедъра, и разбъркайте. По желание може да добавите и синьо сирене.
- За да запечете кашкавала, отново изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 4 минути.