Безглутенови кексчета с шоколад
Оборудване
- Силиконови форми за мъфини
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. яйца
- 100 гр. светлокафява захар
- 120 гр. вода
- 60 гр. зехтин
- 100 гр. бадемово брашно
- 120 гр. оризово брашно
- 30 гр. царевично нишесте
- 10 гр. бакпулвер
- щипка сол
- 60 гр. шоколадови капки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа сложете бадемовото брашно, оризовото брашно, нишестето, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги добре, за да се смесят.
- Разбийте яйцата със захарта, докато станат на пяна.
- Добавете водата към яйцата и разбъркайте.
- Добавете зехтина към течните съставки. Отново разбъркайте.
- Изсипете сухите съставки към течните. Смесете ги, докато се получи хомогенна смес.
- Прибавете 2/3 от шоколадовите капки към сместа. Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят равномерно.
- Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини. Напълнете ги до около 3/4 от обема им. Поръсете с останалите шоколадови капки.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 14 минути
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете кексчетата в кошницата. Поставете ги така че да има разстояние помежду им, за да може горещия въздух да циркулира навсякъде около тях.
- Извадете изпечените кексчета и ги поставете върху решетка, за да се охладят.