Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Агнешки бут, приготвен на Су вид

Агнешки бут, приготвен на Су вид

5* от 1 глас
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 4 часове
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6

Оборудване

  • Торбички за вакуумиране

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. агнешки бут
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 бр. стръка пресен розмарин
  • 8 бр. моркови големи
  • 500 гр. картофи
  • 2 бр. глави червен лук
  • 3 бр. пащърнак
  • 1 с.л. листа от розмарин смлени
  • 6 бр. скилидки чесън
  • 1 бр. портокал
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете вода до линията 2/3.
  • Затворете капака и изберете програма SOUS VIDE (СУ ВИД). Настройте температурата на 55°C и времето за готвене на 4 часа.
  • Подправете агнешкото месо със сол и черен пипер, след което поръсете с чесън на прах.
  • Поставете месото в торбички за вакуумиране и стръковете размарин върху него. Можете да използвате и торбички с цип, като поставите месото в тях и ги потопите във вода, за да отстраните възможно най-добре въздуха от вътрешността им. Уверете се, че сте ги затворили добре.
  • След като водата достигне указаната температура, потопете пликовете с месото във водата и се уверете, че са изцяло потопени под повърхността на водната баня. Поставете капака и бутона/ключа в позиция Vent или според инструкциите на Вашия уред.
  • Гответе в продължение на 4 часа. За по-крехко месо, е необходимо по-продължително време за готвене (до 24 часа за месо, отделящо се от кокала).
  • Когато програмата приключи, извадете пликовете от водата и агнешкото месо от тях, и ги подсушете с кухненска хария. Изсипете водата от съда и го посушете.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Сотирайте месото за по 1-2 минути от всяка страна, докато придобие кафеникав загар.
  • Обелете и нарежете всички зеленчуци.
  • Добавете зехтин и сол на вкус.
  • Изпечете зеленчуците във фурна или еър фрайър, докато омекнат.
  • Нережете месото на порции и го гарнирайте с печените зеленчуци. Отгоре добавете портокала и сервирайте.
ТАГОВЕ картофи, моркови, чесън, портокал, розмарин, пащърнак, червен лук, агнешко месо
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.