- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и настройте времето на 15 минути. 
- Добавете зехтина във вътрешния съд. След като загрее, задушете лука до омекване. Когато лукът е готов, го извадете и почистете дъното на вътрешния съд. 
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 15 минути. Отрежете горната четвърт от главата чесън, за да се видят скилидките. Полейте чесъна с масло, след което го увийте в алуминиево фолио и поставете в кошницата Air Fryer. 
- Когато програмата приключи, изберете отново програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и настройте времето на 20 минути. 
- Добавете малко масло, морковите и целината и задушете, докато започнат да омекват. 
- Добавете гъбите и ги сотирайте за няколко минути. 
- Смесете гъбите, зеленчуците (без картофите), лещата, дафиновите листа, доматеното пюре и изстискайте печения чесън от кората му.  Гответе за няколко минути, като разбърквате редовно. 
- Добавете виното и гответе още 3-5 минути, докато течността се редуцира и алкохолът се изпари. 
- Изсипете зеленчуковия бульон във вътрешния съд, добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. 
- В малка купа смесете нишестето и водата, след това ги добавете към зеленчуците и продължете да разбърквате, докато сосът се сгъсти. 
- Изсипете ястието в допълнителен съд за печене, след което наредете тънко нарязаните картофи отгоре, намажете ги с разтопено масло и поръсете с щипка сол. 
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 25 минути. 
- Когато уредът сигнализира с Turn food, проверете готовността на ястието. Продължете да готвите, докато картофите станат златисти и хрупкави и се сготвят напълно. 
Страхотна