Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Рецепта за мусака с булгур

Мусака с булгур

Все още няма оценка
Dr. Modern Mommy
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

За мусаката

  • 4 бр. картофа големи
  • 2 бр. моркова големи
  • 2 бр. глави лук
  • 500 гр. месо мляно
  • 3 с.л. доматено пюре двойно концентрирано
  • 50 гр. булгур
  • мащерка сушена (на вкус)
  • розмарин сушен (на вкус)
  • чесън на прах (на вкус)
  • сол (на вкус)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. вода (или повече според вида на булгура)

За бешамела

  • 30 гр. масло
  • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 с.л. брашно (с връх)
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За запичане

  • 50 гр. моцарела пълномаслена (настъргана)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

Мусака

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на средна или висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете зехтина във вътрешния съд. След като загрее, задушете лука до омекване.
  • Постепенно добавете каймата и подправките.
  • Когато каймата промени цвета си, добавете водата и старателно деглазирайте дъното на съда за готвене. Уверете се, че нищо не е останало залепнало на дъното. Изключете програмата.
  • Добавете нарязаните зеленчуци, булгура и най-отгоре доматеното пюре.
  • Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.

Бешамел

  • Докато мусаката се готви, разтопете маслото в удобен съд или тиган.
  • Добавете брашното и разбъркайте добре.
  • Постепенно добавете млякото като непрекъснато разбърквате докато сосът стане хомогенен и се сгъсти.
  • Към края добавете и подправките.

Запичане

    Ако разполагате с комбиниран уред

    • Залейте мусаката с бешамела директно както е във вътрешния съд, след което разпределете настърганата моцарела отгоре.
    • Поставете капака Air Fryer.
    • Настройте програма BROIL/GRILL (ЗАПИЧАНЕ) на 9 минути или по желание до получаването на приятен загар.

    Ако не разполагате с комбиниран уред

    • Прехвърлете мусаката в тавичка, залейте я с бешамела и разпределете отгоре настърганата моцарела.
    • Довършете ястието като изпечете във фурна или в еър фрайър до получаването на приятен загар.
    ТАГОВЕ прясно мляко, лук, моцарела, картофи, кайма, масло, брашно

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Оценете рецептата




    Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

    Вашата количка

    Количества: 0 Артикули: 0
    Нямате продукти в количка.
    0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
    0.00 лв. / 0.00 €