Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Капама с кисело зеле и много месо

Все още няма оценка
Готвене за начинаещи
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 6
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. кисело зеле нарязано на ситно
  • 250 гр. суров суджук или наденица
  • 3-4 бр. пилешко бутче (долно)
  • 300-400 гр. говеждо/телешко месо (ребра/гърди)
  • 300-400 гр. свинско месо врат
  • 60 мл. олио или свинска мас
  • 100 гр. ориз
  • 40-50 гр. пушена сланина
  • 200 мл. червено вино
  • 50 мл. зелев сок или вода
  • 5 бр. скилидки чесън
  • 1 с.л. чубрица
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • лют пипер на вкус
  • кимион по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете суджука и свинското месо на хапки.
  • Нарежете ребрата на по-малки парчета, като оставете костта за още по-богат вкус.
  • Нарежете сланината на тънки филийки.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • След като уредът загрее, добавете олио или свинска мас.
  • Сложете бутчетата и ребърцата, да се запържат. Не бързайте да ги обръщате, за да не залепне кожата. Изчакайте да получат хубав карамелизиран загар. Извадете ги в чиния.
  • Сложете свинското месо да се запържи и карамелизира.
  • Извадете месото.
  • Запържете за съвсем кратко и суджука. Извадете и него.
  • Междувременно нарежете киселото зеле на ситно.
  • По дъното на съда вече се е образувала тънка коричка. Добавете ориза и запържете и него за 1-2 минути.
  • Добавете червеното вино и изключете програмата. С помощта на дървена шпатула деглазирайте дъното.
  • Добавете скилидките чесън, дафиновия лист, чубрица, червен пипер, прясно смлян черен пипер, 2-3 щипки сол (съобразете според солеността на суджука), малко кимион (по желание, тъй като прави вкуса специфичен).
  • Добавете водата или зелевия сок и след това добавете зелето.
  • Разбъркайте добре, след което добавете всички вече запържени меса и сланината.
  • При необходимост добавете още малко вода / зелев сок.
  • Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.
  • Ако разполагате с комбиниран уред и ако желаете можете да запечете капамата за 10 минути със запичащия капак на програма AIR FRУ/GRILL.

Бележки

Редуцирайте количеството сол ако използвате зелев сок.
Като запържите месата предварително получавате хубава коричка за още по-богат вкус. Ако не разполагате с достатъчно време, може да пропуснете тази стъпка.
ТАГОВЕ червено вино, чесън, свинско месо, кисело зеле, суджук, пилешко бутче, телешки ребра, сланина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €