Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Понички с шоколадово фондю

Понички с шоколадово фондю

Все още няма оценка
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин
за втасване 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Детско меню
ПОРЦИИ 8 бр.
Тип уред Еър Фрайър/Фурна

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер+

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за поничките

  • 500 гр. брашно
  • 7 гр. суха мая
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 250 мл. пълномаслено мляко
  • 50 гр. масло обезсолено
  • 1 бр. яйце голямо

за шоколадовото фондю

  • 150 гр. шоколадов чипс
  • 50 гр. маршмелоу
  • 100 мл. бита сметана

за канелената захар

  • 150 гр. захар
  • 2 с.л. канела на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на поничките

  • В купа смесете всички съставки за поничките и разбъркайте с миксер на средна скорост. Омесете гладко тесто.
  • Покрийте купата с тестото с кърпа и го оставете да втаса, докато удвои обема си (около 45 минути).
  • Когато тестото втаса, изберете програма DEHYDRATE (ДЕХИДРАТИРАНЕ), настройте температурата на 35˚С и времето за готвене на 30 минути.
  • Извадете тестото от купата и го изсипете върху леко набрашнена повърхност. Разстелете го и оформете диск с дебелина 2 см. Нарежете тестото на дискове с диаметър 4 см. с помощта на кръгла форма. Поставете хартия за печене в кошницата и върху нея поставете дисковете тесто. Оставете ги да втасат повторно.

на шоколадовото фондю

  • В съд за печене с подходящ размер смесете шоколадовия чипс, маршмелоу и битата сметана.

готвене на поничките и фондюто

  • Извадете втасалите понички върху хартия за печене.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 4 минути.
  • Напръскайте поничките със спрей за готвене и когато уредът сигнализира с Add food, подредете поничките в кошницата.
  • Когато донътите са готови, изберете програма REHEAT (ПРЕТОПЛЯНЕ), настройте температурата на 120˚С и времето за готвене на 8 минути. Поставете съда със сместа за фондю в кошницата на еър фрайъра.
  • В чиния смесете захарта и канелата.
  • Готовите понички оваляйте в канелената захар, след което ги сервирайте с шоколадовото фондю.
ТАГОВЕ канела, шоколад, брашно, прясно мляко, маршмелоу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €