Понички с шоколадово фондю
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер+
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за поничките
- 500 гр. брашно
- 7 гр. суха мая
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 250 мл. пълномаслено мляко
- 50 гр. масло обезсолено
- 1 бр. яйце голямо
за шоколадовото фондю
- 150 гр. шоколадов чипс
- 50 гр. маршмелоу
- 100 мл. бита сметана
за канелената захар
- 150 гр. захар
- 2 с.л. канела на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на поничките
- В купа смесете всички съставки за поничките и разбъркайте с миксер на средна скорост. Омесете гладко тесто.
- Покрийте купата с тестото с кърпа и го оставете да втаса, докато удвои обема си (около 45 минути).
- Когато тестото втаса, изберете програма DEHYDRATE (ДЕХИДРАТИРАНЕ), настройте температурата на 35˚С и времето за готвене на 30 минути.
- Извадете тестото от купата и го изсипете върху леко набрашнена повърхност. Разстелете го и оформете диск с дебелина 2 см. Нарежете тестото на дискове с диаметър 4 см. с помощта на кръгла форма. Поставете хартия за печене в кошницата и върху нея поставете дисковете тесто. Оставете ги да втасат повторно.
на шоколадовото фондю
- В съд за печене с подходящ размер смесете шоколадовия чипс, маршмелоу и битата сметана.
готвене на поничките и фондюто
- Извадете втасалите понички върху хартия за печене.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 4 минути.
- Напръскайте поничките със спрей за готвене и когато уредът сигнализира с Add food, подредете поничките в кошницата.
- Когато донътите са готови, изберете програма REHEAT (ПРЕТОПЛЯНЕ), настройте температурата на 120˚С и времето за готвене на 8 минути. Поставете съда със сместа за фондю в кошницата на еър фрайъра.
- В чиния смесете захарта и канелата.
- Готовите понички оваляйте в канелената захар, след което ги сервирайте с шоколадовото фондю.