Пиле с мед и сусам
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6 бр. обезкостени пилешки бутчета без кожа
- 1/4 ч.ч. мед
- 2 с.л. соев сос тъмен
- 1 с.л. оризов оцет
- 1 с.л. сусамово олио
- 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 1 1/2 ч.ч. жасминов ориз измит
- 1 1/2 ч.ч. студена вода
- 1 ч.л. чили на люспи (по желание)
- щипка сол
- 1 стрък кориандър за украса (по желание)
- 2 връзки пресен лук ситно нарязан, по желание
- Сусамови семена за поръсване (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее. Настройте времето на 10 минути.
- В купа смесете меда, соевия сос, оцета, сусамовото олио и пилешкия бульон.
- Когато уредът загрее, добавете пилешките бутчета във вътрешня съд и сотирайте, докато придобият златист цвят от двете страни.
- Добавете соса към пилешкото месо.
- В допълнителен съд поставете измития жасминов ориз. Добавете 1 1/2 ч.ч. вода и щипка сол.
- Върху пилешкото месо поставете решетка за готвене на пара и върху нея допълнителния съд с ориза.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Извадете внимателно съда с ориза и решетката.
- В малка купа смесете кориандъра, пресния лук,чилито, сусамово олио и сусамовите семена,
- Сервирайте, като гарнирате пилето с ориза и поръсите с подготвения микс от подправки.