Овесена каша с круши
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за овесената каша
- 400 мл. кокосова сметана
- 350 мл. вода
- 160 гр. овесени ядки
- 60 гр. кокосова захар
- 1 ч.л. сол
за глазурата на крушите
- 3 бр. круши обелени и почистени от сърцевината
- 1/2 ч.л. куркума
- 3 с.л. кленов сироп или мед
- 1 ч.л. джинджифил прясно настърган
- 1 щипка черен пипер
- ядки по избор за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете 300 мл. кокосова сметана, овесените ядки, солта, кокосовата захар и водата, и оставете настрани.*
- Нарежете крушите наполовина и ги поставете върху 2 листа алуминиево фолио.
- В малка купичка смесете кленовия сироп (или меда), черния пипер, куркумата и джинджифила.
- Намажете крушите с глазурата с кленов сироп и ги увийте във фолиото.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 195˚С и времето за готвене на 30 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете крушите в кошницата.
- Гответе, докато крушите омекнат. Започенте да проверявате готовността им около 22-рата минута, тъй като времето може да варира, в зависимост от големината на крушите.
- Когато програмата приключи или прецените, че крушите са готови, ги извадете от уреда. Във вътрешния съд поставете сместа с овесените ядки.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Разбъркайте кашата и ако е необходимо, добавете вода, в зависимост от гъстотата, която предпочитате.
- За да сервирате, разпределете овесената каша в купички, добавете крушите, кокосова сметана и ядки по желание.