Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Рецепта за Овесена каша с круши

Овесена каша с круши

Все още няма оценка
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 33 мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Десерт, Детско меню
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за овесената каша

  • 400 мл. кокосова сметана
  • 350 мл. вода
  • 160 гр. овесени ядки
  • 60 гр. кокосова захар
  • 1 ч.л. сол

за глазурата на крушите

  • 3 бр. круши обелени и почистени от сърцевината
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 3 с.л. кленов сироп или мед
  • 1 ч.л. джинджифил прясно настърган
  • 1 щипка черен пипер
  • ядки по избор за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете 300 мл. кокосова сметана, овесените ядки, солта, кокосовата захар и водата, и оставете настрани.*
  • Нарежете крушите наполовина и ги поставете върху 2 листа алуминиево фолио.
  • В малка купичка смесете кленовия сироп (или меда), черния пипер, куркумата и джинджифила.
  • Намажете крушите с глазурата с кленов сироп и ги увийте във фолиото.
  • Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 195˚С и времето за готвене на 30 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете крушите в кошницата.
  • Гответе, докато крушите омекнат. Започенте да проверявате готовността им около 22-рата минута, тъй като времето може да варира, в зависимост от големината на крушите.
  • Когато програмата приключи или прецените, че крушите са готови, ги извадете от уреда. Във вътрешния съд поставете сместа с овесените ядки.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 3 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Разбъркайте кашата и ако е необходимо, добавете вода, в зависимост от гъстотата, която предпочитате.
  • За да сервирате, разпределете овесената каша в купички, добавете крушите, кокосова сметана и ядки по желание.

Бележки

*Колкото по-дълго време стоят накиснати овесените ядки, толкова по-вкусен ще бъде резултатът. Можете да ги оставите да се накисват от предишната вечер.
ТАГОВЕ кокосово мляко, круши, овесени ядки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.