Кето питки със спанак и сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. яйца размер L
- 20 гр. бадемово брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 12 гр. хуск
- 50 гр. пресен спанак
- 50 гр. краве сирене натрошено
- 60 мл. гореща вода
- Сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете яйцата, брашното, бакпулвера, солта и хуска. Разбъркайте добре и оставете настрани за 10-15 минути, докато сместа се сгъсти.
- Попарете спанака с вряла вода, след което я излейте и го измийте със студена вода. Изцедете добре.
- Нарежете спанака на ситно и го добавете към сместа.
- Добавете и сиренето.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 17 минути.
- В кошницата поставете перфорирана хартия за печене, леко намазнена.
- С лъжица оформете четири купчинка (питки). Може да сложите цялата смес в допълнителен съд или във форми за кексчета.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете питките.
- Сервирайте ги топли и им се насладете.