Смесете сухите съставки в голяма купа и разбъркайте.
Смесете мокрите съставки в отделна купа.
Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбийте до гладка смес. Не прекалявайте с разбъркването.
Изсипете така получената смес в силиконова форма за торта. Покрийте я със фолио за печене.
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 500 мл. студена вода и поставете решетката за готвене на пара.
Поставете формата върху решетката. Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) за време 60 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
Извадете формата и оставете кейк тортата да се охлади напълно в нея.
След като се охлади, извадете кейка, декорирайте с пресни плодове или шоколадова глазура и сервирайте.