Рецепта за Веган шоколадов кейк в Air Fryer

Инстант Вортекс | Рецепта за Веган шоколадов кейк в Air Fryer

Веган шоколадов кейк в Air Fryer

ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна

Оборудване

  • Instant Vortex Air Fryer
  • Силиконова форма за торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

СУХИ СЪСТАВКИ

  • 225 гр. брашно обикновено
  • 150 гр. захар златна гранулирана (за по-карамелен вкус)
  • 4 с.л. какао на прах
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч.л. сол

МОКРИ СЪСТАВКИ

  • 250 мл. вода
  • 125 мл. растително олио
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. ябълков оцет

ДЕКОРАЦИЯ

  • пресни плодове за украса или разтопен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Смесете сухите съставки в голяма купа и разбъркайте.
  • Смесете мокрите съставки в отделна купа.
  • Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбийте до гладка смес. Не прекалявайте с разбъркването.
  • Изсипете така получената смес в силиконова форма за торта, с подходящ размер, който пасва в кошницата на Instant Vortex Air Fryer.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 35 мин., след което натиснете Start.
  • Когато уредът достигне необходимата температура и сигнализира с Add food (Добавяне на храна), добавете формата за торта в кошницата.
  • Когато времето за готвене изтече, извадете формата и оставете кейка да се охлади напълно в нея.
  • След като се охлади, извадете кейка, декорирайте с пресни плодове или шоколадова глазура (по желание) и сервирайте.
ТАГОВЕ air fryer, vortex, брашно, захар, какао
Умения

Публикувано на

28/05/2021

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата