Изберете страница

Рецепта за Задушени пържоли с праз и гъби

 

Инстант Пот | Рецепта за Задушени пържоли с праз и гъби

Задушени пържоли с праз и гъби

5* от 1 глас
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 25 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. свински вратни пържоли
  • 3 с.л. олио (30 мл.)
  • 1 бр. стрък праз нарязан на шайби
  • 150 гр. гъби нарязани на дебели филийки
  • 1 бр. морков нарязан на полумесеци
  • 100 мл. бяло вино
  • 150 мл. вода
  • 1 люта чушка (по желание)
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поръсете пържолите с черен пипер.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете половината от олиото и пържолите, и ги запечатайте за около 3 минути от всяка страна.
  • Добавете виното и намалете степента на програмата на Lo/Low (Ниска). Изчакайте течността да се редуцира.
  • Извадете пържолите в чиния.
  • Добавете останалото олио във вътрешния съд и сотирайте праза, моркова и гъбите за 2-3 минути. Разбъркайте съставките.
  • Изключете програмата с CANCEL и добавете водата и солта.
  • Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд и отново поставете пържолите.
  • Добавете лютата чушка цяла (по желание) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 16 минути (при по-тънки пържоли намалете времето за готвене под налягане на 12-15 минути).
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено.
  • Когато се овободи цялото налягане, извадете пържолите и сервирайте.
ТАГОВЕ бяло вино, гъби, люта чушка, моркови, праз лук, свинско месо
Умения

Публикувано на

19/09/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Търси рецепта

Последни рецепти