Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Такитос с бавно готвено дърпано телешко месо

Такитос с дърпано телешко месо

5* от 2 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин
ОБЩО ВРЕМЕ 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Снак, Пикник, Компонент
КУХНЯ Мексиканска
ПОРЦИИ 20 бр.

Оборудване

  • Готварски щипки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. телешки гърди
  • 20 бр. царевични мини тортили
  • 1 с.л. чесън смлян
  • 1 ч.ч. лук накълцан
  • 1 ч.ч. домати от консерва
  • 1 с.л. сок от лайм
  • 2 с.л. сок от портокал
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. люти чушки сушени
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. чили на прах
  • 4 ч.ч. телешки бульон
  • 1/2 ч.ч. кориандър ситно нарязан
  • 2 ч.ч. сирене моцарела или чедър настъргано
  • сол и пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд добавете и загрейте зехтина.
  • Овкусете месото със солта, черния пипер и червения пипер.
  • Поставете месото на дъното на вътрешния съд и го оставете да се запечата до получаване на златист цвят (ако месото полепне по дъното, го оставете да престои малко по-дълго, докато се отлепи само от повърхността).
  • Запечатайте месото от всички страни.
  • С помощта на готварски щипки извадете месото и го оставете настрани.
  • Във вътрешния съд добавете пресния чесън и лука, и сотирайте, докато станат прозрачни на цвят.
  • Прибавете доматите, останалите подправки (без кориандъра), сока от лайм и сока от портокал. Разбъркайте всички съставки.
  • Натиснете бутон Cancel, за да прекратите програмата.
  • Поставете телешкото обратно във вътрешния съд и добавете бульона. Уверете се, че течността в съда покрива телешкото поне до половина.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене 35 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
  • Внимателно извадете месото и с помощта на прибори го накъсайте на малки парченца.
  • Оставете месото да се охлади.
  • Изплакнете и подсушете вътрешния съд, след което го поставете отново в уреда.
  • В голяма купа смесете вече накъсаното телешкото, сиренето и кориандъра.
  • Поставете плънката от едната страна на тортилата и я навийте във формата на тънко руло.
  • Поставете кошницата Air Fryer във вътрешния съд.
  • Подредете такитосите в кошницата, като я разделите на две нива чрез приставката за грил/дехидартиране.
  • Изберете програмата GRILL/BROIL (ГРИЛ) и настройте време за готвене 5 минути.
  • Използвайте готварски щипки, за да извадите готовите такитоси.
  • Гарнирайте с любимия си сос.
ТАГОВЕ сок от портокал, чедър, чили, домати, телешко месо, моцарела, тортила, телешки бульон, сок от лайм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.