Изберете страница

Рецепта за Бавно готвено пилешко месо с чесън и мед

 

Инстант Пот | Рецепта за Бавно готвено пилешко месо с чесън и мед

Бавно готвено пилешко месо с чесън и мед

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 6 ч.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Американска
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1.3-1.5 кг. пилешки бутчета обезкостени
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 1/4 ч.ч. кетчуп
  • 1 с.л. сос Срирача (или друг лют по избор)
  • 1/4 ч.ч. сос Хойсин
  • 1/4 ч.ч. пилешки бульон
  • 6 бр. скилидки чесън смлян
  • 2 с.л. винен оцет
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сусамово олио (или слънчогледово)
  • 1 ч.л. джинджифил ситно нарязан
  • сусамови семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд добавете соевия сос, меда, кетчупа, Хойсин соса и пилешкия бульон.
  • С помощта на телена бъркалка, разбъркайте всичките съставки, докато сосът стане хомогенен и гладък.
  • Добавете чесъна, оцета, лютия сос, черния пипер, олиото и джинджифила, след което разбъркайте добре.
  • Добавете пилешките бутчета и ги потопете в соса, като се уверите, че цялото месо е добре покрито.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на HIGH (ВИСОКО) и време за готвене 6 часа.
  • Когато програмата приключи, извадете месото и го сервирайте като полеете със соса и поръсите със сусам.
  • По желание сервирайте с гарнитура от сварен ориз или варени зеленчуци.
ТАГОВЕ винен оцет, джинджифил, мед, пилешки бульон, пилешки бутчета, соев сос, срирача сос, сусамово олио, Хойсин сос, чесън
Умения

Публикувано на

12/04/2022

1 Коментар

  1. Пепи

    5 stars
    Ще го приготвя задължително,! Изглежда много вкусно!

    Отговор

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата