До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Кремообразна полента (качамак)

Кремообразна полента (качамак)

4.50* от 2 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Основно ястие, Гарнитура, Компонент
КУХНЯ Италианска
ПОРЦИИ 3

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3 с.л. масло обезсолено
  • 1 бр. шалот нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 4 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.ч. пармезан настърган, + 1/2 ч.ч. допълнително за гарнитура
  • 1 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете 1 с.л. масло във вътрешния съд и изчакайте, докато се разтопи.
  • Добавете шалота и сотирайте за 1 минута.
  • Добавете царевичното брашно, водата и солта, и разбъркайте добре.
  • Настройте времето за готвене на 7 минути и разбърквайте периодично. Ако усетите, че полентата започва да загаря на дъното, можете да намалите степента на програмата.
  • Когато програмата приключи, полентата трябва да изглежда кремообразна и напълно готова. Ако е необходимо, включете програмата за още 2-3 минути.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и добавете останалото масло, след което разбъркайте.
  • Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
  • Похлупете уреда със стъклен капак и оставете ястието така за около 5 минути.
  • Сервирайте, като гарнирате с останалия пармезан.
ТАГОВЕ пармезан, масло, шалот, царевично брашно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.