fbpx

Рецепта за Зелен фасул с гъби и бекон

 

Зелен фасул с гъби и бекон

Carrie Forrest
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 20 мин.
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. слайса бекон нарязан на парчета
  • 1 бр. скилидка чесън смляна
  • 220 гр. гъби печурки, нарязани
  • 1 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 450 гр. зелен фасул пресен или замразен, изчистен
  • 1/2 бр. лимон необходим за лимонов сок
  • 1 с.л. балсамов оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете вътрешният съд да загрее добре за около 2 минути. Добавете бекона, чесъна и гъбите и сотирайте/задушете за около 6 минути, докато беконът започне да покафенява.
  • Изключете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Добавете бульона. С помощта на дървена лъжица разбъркайте и отлепете покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд.
  • Добавете зеления фасул във вътрешния съд.
  • Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 2 минути (4 минути, ако използвате замразен зелен фасул).
  • Когато времето изтече освободете бързо налягането.
  • Добавете лимоновия сок и балсамовия оцет и разбъркайте.
  • Сервирайте топло.

Съвети

Не пропускайте да добавите лимоновия сок в това ястие. Той запазва зеления цвят на фасула и добавя приятен ярък вкус към ястието.
ТАГОВЕ бекон, гъби, зелен фасул

 

Умения

Публикувано на

04/11/2020