До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Гнезда

Гнезда

4.29* от 7 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 28 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 10 бр.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 600 гр. кайма
  • 300 гр. картофи измити
  • 1 бр. зелена чушка настъргана
  • 3 бр. яйце за гнездата (1 бр. за гнездата и 2 бр. за пълнежа)
  • 1 бр. глава лук (30 гр.) нарязан на ситно
  • 2 бр. домати нарязани на шайби
  • 100 гр. кашкавал настърган
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка чили по желание
  • 1 с.л. олио
  • галета
  • 1 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка и добавете водата.
  • Подредете картофите върху решетката.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 8 минути (за средно големи картофи)*.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Извадете решетката с картофите и ги оставете да изстинат, преди да ги обелите.
  • Настържете картофите на ситно ренде.
  • В купа смесете каймата, яйцето, чушката, лука, картофите и подправките.
  • Ако сместа е по-суха, добавете олиото.
  • Намазнете ръцете си и оформете гнездата.
  • В чиния изсипете галетата** и потопете долната страна на гнездата в нея. Оставете гнездата в чинията.
  • Почистете вътрешния съд след приготвянето на картофите, подсушете го и го поставете отново в уреда.
  • В купа смесете кашкавала и яйцата.
  • Настройте програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), температурата на 185˚С и времето за готвене на 20 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, оставете кошницата да загрее за още 3 минути.
  • Намазнете внимателно кошницата и поставете гнездата. Ако е необходимо, печете на порции.
  • Печете в продължение на 8 минути, след което отстранете капака и добавете по 1 с.л. от пълнежа с кашкавал и по 1 шайба домат върху всяко гнездо.
  • Поставете отново капака и допечете гнездата за оставащото време.
  • Ако печете гнездата на порции, повторете стъпки от 13 до 17, до изпичането на всички гнезда.

Бележки

* В зависимост от големината на картофите, времето за сваряване им може да варира между 5 и 12 минути. За по-малки картофи, е необходимо по-малко време за приготвяне и съответно, за по-големи - повече време.
** За безглутенов вариант, вместо галета, можете да използвате царевичен грис.
ТАГОВЕ картофи, яйца, кайма, домати, лук, соев сос, галета, кашкавал, зелена чушка

Един отговор за "Рецепта за Гнезда"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.