До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Чийзкейк с тиква и мед

Чийзкейк с тиква и мед

4.34* от 3 гласа
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин
4 часове
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 135 гр. джинджифилови бисквити натрошени
  • 15 гр. брашно
  • 35 гр. масло разтопено

за чийзкейка

  • 115 гр. пюре от тиква*
  • 180 гр. мед
  • 60 мл. вода
  • 500 гр. крема сирене Филаделфия
  • 80 гр. заквасена сметана
  • 2 бр. яйца
  • 1 бр. жълтък
  • 4 гр. сол
  • 2 ч.л. ванилия
  • 15 гр. царевично брашно
  • 1/2 ч.л. готова смесена подправка за тиква "Тиквен пай" (канела, кориандър, ким, индийско орехче,джинджифил, карамфил) или подправки по избор
  • 250 мл. вода

за украсата (по желание)

  • бита сметана
  • тиквени семки печени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

*за пюрето от тиква

  • Във вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и върху нея подредете резени тиква с кората нагоре. Добавете 750 мл. вода
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) и времето за готвене на 10 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • След като тиквата изстине, обелете кората и пасирайте.

за чийзкейка

  • Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Добавете меда във вътрешния съд и го гответе до получаване на кафяв цвят.
  • Добавете бързо водата и бъркайте, докато медът абсорбира водата напълно.
  • Натиснете бутона CANCEL и изсипете карамелизирания мед в отделна купичка. Оставете го настрани.
  • В малка купа смесете бисквитите, брашното и разтопеното масло, и ги разбъркайте добре.
  • Намазнете форма за торта с падащо дъно и изсипете бисквитената смес в нея.
  • Притиснете хубаво сместа към стените и оставете във фризер, за да се охлади.
  • В голяма купа добавете крема сиренето, заквасената сметана и карамелизирания мед. Разбийте, докато се смесят напълно.
  • Добавете яйцата, солта, ванилията и царевичното брашно, като разбъркате отново (не бъркайте прекалено дълго).
  • Разделете сместа на две равни части и в едната част добавете тиквеното пюре и подправките. Разбъркайте добре.
  • Изсипете двата крема в подготвената форма за торта, като ги редувате.
  • Покрийте формата за торта плътно с алуминиево фолио.
  • Поставете решетката за готвене на пара на дъното на вътрешният съд.
  • Изсипете 250 мл. вода на дъното на съда и поставете формата за торта върху решетката. Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време за готвенет на 33 минути.
  • Когато програмата за готвене приключи, оставете налягането да се освобождава естествено.
  • Извадете чийзкейка от уреда и го поставете в хладилника да стегне за минимум 4 часа.
  • След като чийзкейкът стегне напълно, го извадете от формата и сервирайте с разбита сметана и тиквени семки.
ТАГОВЕ тиква, яйца, мед, крема сирене, масло, брашно, заквасена сметана, царевично нишесте, джинджифилови бисквити

Един отговор за "Рецепта за Чийзкейк с тиква и мед"

  1. 5 звезди
    Много лек и приятен десерт, лесен за приготвяне с ИП 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.