fbpx

Месо | Време за готвене в Instant Pot

Има няколко неща, за които трябва да внимавате при готвенето на месо.

  • Суровото месо се разваля лесно, затова не трябва да седи на стайна температура повече от 2 часа (или един час, ако температурата е над 32°C). Ако използвате отложен старт, той не трябва да е след повече от 1 до 2 часа. Препоръчваме първо да сготвите месото и след това да използвате функцията за поддържане на топла храна, за да можете да го сервирате, когато решите.
  • Не се опитвайте да сгъстявате соса преди готвене. Нишесте, брашно или друг вид сгъстител могат да се утаят на дъното и да загорят, пречейки на нормалното топлоотдаване. Това може да причини прегряване на уреда и евентуалното му изключване.
  • Преди да пристъпите към готвене, може да запечатете месото, за да запазите естествените му сокове.

Имайте предвид, че посоченото време за готвене се отнася за готвене под налягане в Instant Pot. Времената за готвене са приблизителни. Използвайте само като ориентир.

Месо | Време за готвене в Instant Pot

 

МесоВреме за готвене (Минути)
Говеждо, задушено15 – 20
Говеждо, кюфтета10 -15
Говеждо, почистено20 – 25
Говеждо, стекове, големи парчета месо35 – 40
Говеждо, стекове, малки парчета месо25 – 30
Говеждо, ребра25 – 30
Говеждо, джолан25 – 30
Говеждо, опашка40 – 50
Пилешки гърди8 – 10
Цяло пиле20 – 25
Пиле, нарязано, с кости10 – 15
Пилешко горно/долно бутче10 – 15
Кокошка, цяла10 – 15
Патица, нарязана, с кости10 – 12
Цяла патица25 – 30
Агнешко, на кубчета10 -15
Агнешко, задушено10 -15
Агнешко, бут35 – 45
Фазан20 – 25
Свинско филе55 – 60
Свински ребра20 – 25
Пуешки гърди, без кост15 – 20
Цели пуешки гърди с кост25 – 30
Пуешки бутчета15 – 20
Телешки котлети5 – 8
Телешко печено35 – 45
Цял пъдпъдък8 – 10

ТАБЛИЦА – Месо | Време за готвене в Instant Pot