Време за готвене с горещ въздух в Instant Pot DUO/PRO CRISP + AIR FRYER
Имайте предвид, че посоченото време за готвене се отнася за пържене / готвене с горещ въздух в Instant Pot DUO/PRO Crisp + Air Fryer. Времената за готвене са приблизителни. Използвайте само като ориентир.
Когато готвите месо, винаги използвайте термометър за месо, за да се уверите, че е достигната препоръчителната минимална безопасна вътрешна температура на месото.
ПРОДУКТ | ИНТЕЛИГЕНТНА ПРОГРАМА | ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ | ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ | АКСЕСОАРИ / БЕЛЕЖКИ |
---|---|---|---|---|
Аспержи | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 3-5 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Бяла риба – филе | Broil (Запичане) |
204°C | 4-5 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Картофи за пържене (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 13-16 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Картофи за пържене (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 22-24 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Карфиол (цветчета) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
77°C | 2-5 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Къпкейк / Кексче | Bake (Печене) |
185°C | 17 мин. | Изсипете сместа / тестото в съд за печене, подходящ за употреба във фурна, не покривайте, поставете върху многофункционалната решетка (решетката за готвене на пара) във вътрешния съд |
Мъфин | Bake (Печене) |
177°C | 12-15 мин. | Изсипете сместа / тестото в съд за печене, подходящ за употреба във фурна, не покривайте, поставете върху многофункционалната решетка (решетката за готвене на пара) във вътрешния съд |
Начос | Broil (Запичане) |
204°C | 5-6 мин. | Приставка за печене и дехидратиране |
Пиле (четвърт) | Roast (Печене) |
204°C | 20-22 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Пилешки крилца (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 19 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Пилешки крилца (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 19 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Пилешки хапки (замразени) | Broil (Запичане) |
204°C | 12 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Пица (замразена) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 5 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Плодова „кожа“ | Dehydrate (Дехидратиране / Сушене) |
63°C – 66°C | 4-6 часа | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух и Приставка за печене и дехидратиране |
Рибни пръстчета / пръчици (замразени) | Broil (Запичане) |
204°C | 10-12 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Скариди (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 3-5 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Скариди (замразени) |
Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 7-10 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Спанакопита / Спаначник | Bake (Печене) |
193°C | 12 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Сьомга (прясна) | Broil (Запичане) |
204°C | 10-12 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Телешка / Говежда пастърма | Dehydrate (Дехидратиране / Сушене) |
71°C | 6 часа | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух и Приставка за печене и дехидратиране |
Телешки стек / пържола | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 12-15 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух |
Торта (блат) | Bake (Печене) |
182°C | 27 мин. | Изсипете сместа / тестото в съд за печене, подходящ за употреба във фурна, не покривайте, поставете върху многофункционалната решетка (решетката за готвене на пара) във вътрешния съд |
Фалафел (замразен) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) |
204°C | 10-12 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |
Царевица (на кочан) | Roast (Печене) |
204°C | 10 мин. | Кошница за пържене/готвене с горещ въздух; обръщане на храната по средата на готвенето |