Изберете страница

Бебешка храна в мултикукър – Instant Pot за Вашето дете

08/03/2022

Знаете ли, че можете да приготвите здравословна и питателна бебешка храна в мултикукър Instant Pot?

Да, Instant Pot е идеалният мултифункционален кухненски уред за Вас и Вашето бебе и бързо ще се превърне във Ваш верен приятел. С Instant Pot можете да приготвяте детска и бебешка храна бързо и здравословно – от първите пюрета от плодове и зеленчуци, до домашно подквасено кисело мляко и различни ястия, подходящи за най-малките. Приготвянето на храната под налягане и на пара дава равномерни и вкусни резултати, а вкусовите й качества, витамините и минералите се запазват в процеса на обработка. Безопасната употреба на уредите е гарантирана от 10-степенната система за защита, за да готвите с удоволствие и без притеснения.

Ето няколко причини, за да приготвяте бебешка храна с помощта на мултикукър:

Време

Приготвянето на бебешка храна в мултикукър Ви дава подаръка, от който всички родители най-много се нуждаят – време. Много от рецептите изискват за приготвянето си едва няколко минути. В допълнение, благодарение на опцията за Отложен старт, с която можете да “настроите и забравите”, получавате и по-голяма гъвкавост. Така ще можете да прекарате повече време със своето мъниче, знаейки че Вашата домашна храна ще бъде готова точно навреме. Просто поставяте храната в уреда, задавате часа и оставяте Instant Pot да свърши своята работа.

Уредът Ви дава възможност да приготвяте и по няколко различни ястия едновременно, като поставите различни плодове и зеленчуци в отделни съдчета (подходящи за употреба във фурна), и ги сготвите по едно и също време. Как се случва това – можете да прочетете по долу ツ

Контрол

Получавате прясна, необработена бебешка храна и Вие контролирате съставките, които влизат в нея.

Вътрешният съд на всички модели Instant Pot е изработен от висококачествена неръждаема стомана AISI 304 (подходяща за хранително вкусовата промишленост). Това гарантира здравословно приготвяне на храната, без досег до повърхности, които могат да имат негативен ефект върху Вашето здраве и здравето на Вашето дете. В допълнение почистването на вътрешния съд е лесно и непретенциозно, включително може да бъде поставян и в съдомиялна машина. Не се изисква внимание или подмяната му при надраскване.

Икономичност

Много често приготвянето на бебешката храна у дома е много по-икономично от закупуването на същото количество бебешка храна в бурканчета. Можете да приготвите и по-голямо количество наведнъж, което да съхранявате няколко дни в хладилника.

 

А знаете ли, че можете да стерилизирате бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot?

Стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot

Instant Pot не само прави приготвянето на бебешката храна по-лесно, но може да се използва и за стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности като биберони, залъгалки, помпа за кърма и всичко останало, което обикновено поставяте в стерилизатора. Всичко, което е необходимо да направите, е да добавите 500 мл. вода във вътрешния съд и да поставите бебешките принадлежности върху мултифункционалната решетка, която е включена в комплекта на уреда. След това изберете програма Steam (Пара) или Sterilize (Стерилизиране)* и след 15 мин.** бебешките съдове ще бъдат готови.

*Налична при определени модели.
** Винаги следвайте инструкциите за стерилизиране, посочени върху етикета на съответното оборудване.

За допълнително удобство можете да използвате и поставката от комплекта за йогурт, който предлагаме като аксесоар в нашия онлайн магазин. Така ще можете да подредите бебешките шишета като поставите до 5 бр., всяко с вместимост 260 мл. (шишетата за хранене не са включени в комплекта).

Стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot | Комплект за йогурт

“Малки тайни” за приготвяне на бебешка храна в мултикукър Instant Pot

Храненето на Вашето бебе със здравословни ястия никога не е било по-лесно. Научете как да използвате Вашия мултикукър Instant Pot, за да превърнете плодовете и зеленчуците в питателна бебешка храна. Спестете време и пригответе разнообразие от плодове и зеленчуци за отделните хранения едновременно – сладък картоф, грах, моркови, броколи, цвекло, червена чушка, зелен фасул, ябълка, круша, ягоди, праскови… Ето как:

  1. Обелете и нарежете плодовете и зеленчуците.
  2. Поставете ги в отделни купички, подходящи за употреба във фурна (керамични, стъклени и др., подходящи за топлинна обработка).
  3. Добавете съответното количество вода на дъното на вътрешния съд на Instant Pot, според вместимостта на уреда.
  4. Поставете всички купички с различни храни във вътрешния съд. Можете да ги подредите като пирамида, като 3 от тях поставите върху мултифункционалната решетка, а останалите поставите върху тях.
  5. Приготете храната на една програма, например Steam (Пара) или Pressure Cook (Готвене под налягане). Програма Steam (Пара) може да приготвя храната със или без налягане (в зависимост от модела Instant Pot, който използвате), и е идеален избор за деликатни храни.
  6. За приготвянето на нарязана на малки парчета храна, която ще пасирате, са Ви необходими само 3-5 мин.
  7. Когато програмата завърши, освободете налягането бързо (ръчно), премахнете капака и оставете купичките да се охладят за известно време. Също така можете да “настроите и забравите” – не се притеснявайте да се забавлявате със своето мъниче, докато храната се приготвя. След като програмата приключи, Instant Pot може да освобождава налягането и по естествен начин, а функцията Keep Warm ще поддържа храната топла.
  8. Можете да пюрирате бебешката храна, като я поставите в блендер, използвате пасатор или я намачкате с вилица.
  9. Храната може да се съхранява в хладилник до 4 дни или във фризер за период до 4 месеца (винаги съобразявайте продължителността на съхранение според типа храна и препоръките на Здравните власти).

Забележка: Ако желаете да приготвите по-голяма порция от един вид плодове или зеленчуци, можете да използвате кошницата за готвене на пара, която предлагаме като аксесоар в нашия онлайн магазин.

Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.